Verschillende soorten elektrische auto’s

Iedereen is ongetwijfeld bekend met elektrische auto’s. Ze worden dan ook steeds populairder. Wat veel mensen echter niet weten is dat er verschillende elektrische auto’s zijn. Niet alleen wat betreft het merk, maar ook met betrekking tot de manieren waarop elektrische auto’s kunnen worden gebruikt. In dit artikel zullen een aantal manieren van elektrisch rijden worden genoemd.

Auto’s die alleen op elektriciteit rijden

De puurste vorm van de elektrische auto is de auto die alleen op elektriciteit kan rijden. Met deze auto’s ben je dus geheel afhankelijk van elektriciteit. Dit heeft wel zo zijn nadelen, want je bent dan natuurlijk altijd afhankelijk van oplaadpunten. In Nederland is het zo dat er nog lang niet overal oplaadpunten zijn. Je moet hier dus altijd rekening mee houden, anders bestaat er een kans dat je aan de kant van de weg komt te staan omdat de accu van de auto leeg is. Natuurlijk kun je hier ook op voorbereid zijn door meerdere accu’s aan te schaffen, maar dit zal een kostbare aangelegenheid worden.

Elektrische auto’s met fossiele aanvulling

Een ander soort elektrische auto, is de elektrische auto met een fossiele aanvulling. In principe rijden deze auto’s ook puur op elektriciteit, maar er is wel een essentieel verschil. Bij deze auto’s kan er namelijk energie worden opgewekt door fossiele brandstof. Dit kan een handige aanvulling zijn.

Hybride auto’s

Dan heb je ook nog de hybride auto’s. Het voordeel van deze auto’s is dat ze in principe multifunctioneel zijn. Ze kunnen namelijk rijden op elektriciteit, maar ook op fossiele brandstof. Dit kan in verschillende situaties erg handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer er geen oplaadpunt in de buurt is. Je kunt de auto in dat geval nog gewoon blijven gebruiken.