Auto tegenover openbaar vervoer: nadelen auto

Veelvuldig gebruikmaken van een auto heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. In dit artikel zullen de nadelen van een auto worden genoemd tegenover het gebruikmaken van openbaar vervoer.

Luchtvervuiling

Het is evident dat gebruikmaken van een auto ervoor zorgt dat je de lucht gaat vervuilen. Dit is ook één van de redenen dat er tegenwoordig elektrische auto’s op de markt zijn. Een goed alternatief is om regelmatig met het openbaar vervoer te gaan. Een trein is namelijk een stuk milieuvriendelijker dan een auto. Je hoeft natuurlijk een auto niet geheel af te schrijven, maar zo nu en dan gebruikmaken van het openbaar vervoer kan heus geen kwaad.

Je ontmoet mensen

In de auto kan het soms erg eenzaam zijn. Zeker wanneer je alleen zit en een lange reis af moet leggen. Als je met het openbaar vervoer reist zul je sneller mensen ontmoeten. Het is bijvoorbeeld leuk om af en toe een praatje te maken met iemand in de trein. Het openbaar vervoer leent zich daar uitstekend voor en mensen zijn altijd wel in voor een praatje. De meeste mensen hebben toch niet zoveel te doen tijdens de reis.