Heerlijk toeren in een cabrio

Bij aangename temperaturen en een heerlijk zonnetje zien we ze altijd meteen weer rijden: auto’s met een open dak! Wat een geweldig gevoel is het om zo rond te rijden, met de wind in je haren en zonder haast. Met zowel tops met lange als korte mouwen in je garderobe kun je als het droog is al snel je cabrio gebruiken en een gevoel van vrijheid beleven.

In een cabrio ruik je de bloesem in het voorjaar en geniet je nóg meer van de omgeving. Op hete dagen voel je, gekleed in een zomerse outfit en luchtige tops zonder mouwen, de zonnestralen op je blote huid. Te warm wordt het niet snel, zolang je rijdt zal een briesje altijd aangename verkoeling brengen. Met warme tops als truien en vestjes onder handbereik is een ritje ook goed te doen als het kouder is.

Je eigen cabrio

Een cabrio bezitten is de droom van velen. Dat heeft als voordeel dat je er op elk moment gebruik van kunt maken. Bij het eerste zonnestraaltje gaat het dak open en voel je dat de zomer eraan komt. Zolang het weer het toelaat kun je je cabrio dagelijks zonder dak gebruiken. Speciale toertochten voor cabrio’s kun je op vrije dagen rijden.

Overweeg bij het aanschaffen van een cabrio waar je deze gaat stallen. Voor auto’s met een stoffen dak (soft tops) zal je over plek in een garage of onder een overkapping moeten beschikken. Daar staat tegenover dat door dit zachte materiaal meer ruimte in je kofferbak overblijft. Ook is de aanschaf van een cabrio een goed moment om te overwegen elektrisch te gaan rijden. In een stille auto met open dak geniet je extra van de natuur om je heen.

Huren als optie

Als je er zelf geen hebt kun je een cabrio huren. Heerlijk een dagje rondtoeren langs mooie plekken in ons eigen land. Kijkend naar het weerbericht kies je geschikte kleding voor die dag. Onderweg een picknick of een hapje eten op een gezellig terras zorgen voor een echt vakantiegevoel.

Ook voor een langere periode kun je een cabrio huren. Tijdens je vakantie in Zuid-Europa profiteer je optimaal van de voordelen van deze auto. Ook als ‘s avonds de temperaturen dalen kun je met iets warmere kleding gerust met een open dak rondrijden. In een lange broek en tops met lange mouwen geniet je ook dan van je cabrio.