Een praktische en comfortabele bedrijfsauto

Bij de aanschaf van een bedrijfswagen is het belangrijk om de kosten in ogenschouw te nemen. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat de auto comfortabel is en geschikt voor de specifieke bedrijfsdoeleinden van jouw onderneming.

Het model

De meeste bedrijven kiezen voor een compacte auto met veel laadruimte of een busje. Ook de mate van stuurbekrachtiging speelt een grote rol bij de keuze voor een auto van een bepaald model. De Fiat Doblo, de Mercedes Sprinter en de Volkswagen caddie staan bovenaan de lijst van populaire bedrijfsauto’s. Ook zijn een aantal modellen bedrijfswagens van Opel en Citroen erg geliefd.

Bedrijfsauto’s zijn er, net als gewone auto’s, in vele prijsklassen en het is ook goed mogelijk om een tweedehands bedrijfsauto te kopen. Om lang en optimaal van een bedrijfsauto te genieten is het verstandig om goed na te denken over de minimale eisen die je aan het voertuig stelt.

De inrichting

De inrichting van de laadruimte is van groot belang. Als medewerker moet je alles wat er nodig is op locatie kunnen meenemen en het scheelt uiteraard veel tijd als de materialen praktisch zijn opgeborgen. Een opgeruimde en overzichtelijk ingerichte auto bevordert het werkplezier voor degene die de bedrijfsauto gebruikt en geeft daarnaast het bedrijf een professionele uitstraling.

Worksystem.be heeft daar ideale oplossingen voor. Dit bedrijf maakt voor alle types bedrijfsauto’s een inrichting op maat. Een bedrijf hoeft alleen het type auto en de wensen voor de inrichting door te geven en aan de hand daarvan kan er een voorstel gemaakt worden. Dit geldt voor de inrichting van de laadruimte, de bestuurdersomgeving en indien nodig een duikuitrusting of een dubbele bodem.

Het comfort

Er worden over het algemeen heel wat uren doorgebracht in een bedrijfsauto. Daarom is het erg belangrijk dat de auto ook comfort biedt aan de bestuurder en eventuele bijrijders. Ergonomische stoelen zijn een echte aanrader voor bedrijfsauto’s waarin uren achter elkaar gereden wordt. Dit voorkomt onder andere rugklachten bij de bestuurder.

Wanneer de bestuurder bereikbaar dient te zijn, is een goede handsfree telefoonverbinding in de auto onontbeerlijk. Een navigatiesysteem kan in deze tijd ook niet meer ontbreken in een bedrijfsauto. Het is eenvoudiger om adressen van nieuwe klanten te vinden, maar het scheelt ook in tijd omdat de files gemakkelijker ontweken kunnen worden met een goed navigatiesysteem.

Voor de veiligheid is het noodzakelijk dat de functies in de auto simpel te bedienen zijn. De meeste bedieningspanelen op een dashboard van nieuwere auto’s zijn digitaal. Hierbij hoeft de chauffeur de tiptoetsen alleen maar licht aan te raken om de juiste functie te kiezen.