Een bedrijfswagen aanschaffen

Wanneer je een investering wilt gaan doen in een nieuwe bedrijfswagen zul je vanzelf merken dat er een zeer groot aanbod is in verschillende soorten bedrijfsauto’s. Er zijn daarnaast allerhande zaken waarmee je rekening moet houden, dus het kan lastig zijn om een gedegen keuze te maken. Daarom dit artikel met een aantal handige tips en tricks bij het maken van je keuze.

Hoogte investering

Stel voorafgaande aan je zoektocht de maximale hoogte van je investering vast. Het kan erg leuk zijn om naar luxe en veelal duurdere auto’s te kijken op het internet, maar wanneer ze onder aan de streep niet in je budget passen is het uiteraard verspilde moeite. Stel dus vooraf vast wat het maximale aanschafbedrag van je bedrijfswagen is. Uiteraard kun je ook besluiten een bedrijfslening af te sluiten bij Qeld wanneer je budget niet toereikend blijkt te zijn. Op deze manier wordt je zoekbereik waarschijnlijk een stuk groter en kun je andere keuzes maken.

Maandelijkse kosten

Naast de aanschafkosten zijn er natuurlijk ook de maandelijks terugkerende kosten. Hieronder vallen de wegenbelasting, autoverzekering en brandstofkosten. Ook deze kosten zullen binnen je budget moeten passen om niet voor financiële problemen komen te staan. Overweeg daarom bijvoorbeeld om een tweedehands bedrijfswagen te kopen. Deze zijn niet alleen in aanschaf vele malen goedkoper dan een nieuwe wagen, ook de verzekering valt doorgaans een stuk goedkoper uit.

Leasewagen

Bekijk ook zeker de optie tot het leasen van een bedrijfsauto. Want waar je voor de koop van een bedrijfswagen in één keer een grote som geld moet neertellen, kun je dit bij een leaseauto uitsmeren over een langere periode. De leaseauto blijft echter wel eigendom van de leasemaatschappij, maar de maatschappij neemt daarentegen wel het onderhoud, de belastingen en schadeverzekeringen voor hun rekening.