Een eigen autogarage

Er zijn verschillende soorten autogarages. Er zijn garages die zich volledig focussen op één bepaald merk auto en gaat over het algemeen gepaard met de verkoop van dat specifieke merk. Je kunt ook een algemene garage beginnen waar mensen met alle merken auto’s terecht kunnen voor een reparatie of een onderhoudsbeurt.

Het voordeel van een garage met diverse merken auto’s is dat je een veel gevarieerdere klantenkring zult hebben. De auto’s zijn verschillend gebouwd dus je zult een ruime kennis moeten bezitten van motortechnieken. Als je in een kleine gemeente woont, is de kans groot dat je met slechts één merk onder je hoede niet voldoende klanten zult vinden om in je levensonderhoud te voorzien.

Elk bedrijf streeft naar een vaste klantenkring en dit is zeker voor een garage met de juiste inzet goed haalbaar. Mensen die zuinig op hun auto zijn gaan regelmatig naar een garage voor een onderhoudsbeurt. Als je deze onderhoudsbeurt of een reparatie naar tevredenheid hebt uitgevoerd, kan dit tot gevolg hebben dat de klant elk half jaar bij je terugkomt. Om de klanten aan je bedrijf te binden is een CRM systeem van waardevolle betekenis. Hierin kun je namelijk alle belangrijke gegevens van de klant en de auto registreren. Op deze manier kun je gemakkelijk bijhouden wanneer welk onderdeel is vervangen en daarnaast kun je de klanten een seintje geven als het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt of de jaarlijkse APK. Je zult merken dat jouw klanten het waarderen dat ze hier zelf niet meer over na hoeven te denken.

Op het moment dat je een goed lopende garage hebt zal je ongetwijfeld personeel moeten inhuren. Ook daarvoor is het ideaal om alle gegevens op één plek te hebben, zodat de monteurs in één oogopslag kunnen zien wat er allemaal met een auto is gebeurd. Dit kan veel tijd besparen bij het zoeken naar een probleem. Het is namelijk niet altijd direct duidelijk waarom een auto het niet goed meer doet. Nauwkeurige registratie maakt inzichtelijk welke onderdelen recentelijk zijn vervangen en welke wellicht aan vervanging toe zijn. Voor veel mannen is hun auto meer dan alleen een vervoersmiddel. Zorgvuldigheid is daarom een erg belangrijk criterium voor een goede garagist.