Zonder auto wel rijden

Veel mensen hebben wel een rijbewijs maar geen auto. Er kunnen meerdere redenen aan ten grondslag liggen waarom mensen geen auto hebben. Een van de belangrijkste reden is meestal het financiële aspect. De kosten kunnen namelijk erg hoog oplopen bij een auto. Allereerst moet je namelijk motorrijtuigenbelasting betalen. Dit is een flinke kostenpost waar je rekening mee moet houden. Bovendien moet je natuurlijk benzine betalen en heb je onderhoudsbeurten waar je auto aan wordt blootgesteld. Al met al kunnen de kosten dus flink oplopen. Tegenwoordig zijn er echter alternatieven, zodat je nog wel gebruik kunt maken van een auto, zonder dat je er per se één hoeft te kopen.

Greenwheel

Bij een bedrijf als Greenwheel kun je gezamenlijk met andere mensen een auto delen. Het voordeel hiervan is dat je veel kosten kunt besparen. Het is vooral voordelig voor mensen die slechts af en toe rijden. Deze mensen moeten bij een eigen auto vaak veel belastingen betalen, terwijl ze auto maar zelden gebruiken. In dergelijke gevallen kan een Greenwheel zeker uitkomst bieden. Door het delen bespaar je dan namelijk veel geld.

Geen administratie

Een ander voordeel is dat je ook geen administratie en andere rompslomp hebt. Je hoeft geen wegenbelasting en dergelijke te betalen. Bovendien hoef je je niet druk te maken over het onderhoud en dergelijke. Je hoeft daarnaast ook niet meer elke zaterdag je auto te wassen.

Andere manieren

Ook op andere manieren kun je aan een auto komen. Zo kun je bijvoorbeeld een auto leasen. Dit is meestal wel iets duurder over een lange periode. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een auto delen. Je kunt dan samen met mensen in de buurt een auto kopen. Die kunnen jullie dan gezamenlijk gebruiken. Ook op die manier kun je veel geld besparen. Het is namelijk zonde om wel een rijbewijs te hebben, maar geen auto!