Wat maakt een racespel leuk?

Computerspellen in het algemeen zijn natuurlijk hartstikke leuk om te spelen. Je hebt dan ook heel veel verschillende genres. Maar wat maakt een racespel nou zo leuk om te spelen? Waarom zijn racespellen zo populair? In dit artikel een aantal redenen waarom racespellen zo’n enorme populariteit hebben verworven.

Reden 1: het is heel uitdagend

Een voordeel van racespellen is dat ze uitdagend zijn. Je kunt altijd tegen een vriend of vriendin spelen en dat maakt het hartstikke leuk. Zeker voor mensen die competitief zijn ingesteld. Het voordeel is ook dat je bijna altijd tegen elkaar kunt spelen, en dit dan allemaal op één scherm. Tegenwoordig kun je echter ook online spelen, of bijvoorbeeld met zijn vieren op één televisie tegelijkertijd. Vroeger was het dan lastig omdat het beeld zo klein was, maar tegenwoordig hebben we gelukkig veel grotere televisieschermen. Dit zorgt ervoor dat het beeld dan alsnog heel duidelijk is. Het competitieve aspect maakt een racespel heel bijzonder. Er kan dan ook veel geschreeuwd worden, en zeker als je aan elkaar gewaagd bent is dit natuurlijk heel erg spannend.

Reden 2: weinig intensiviteit

Het voordeel van een racespel is dat er weinig intensiviteit mee gepaard gaat. Dit klinkt misschien raar, maar aan de hand van een uitleg wordt dat duidelijker. Veel spellen die je tegenwoordig speelt zijn erg groot. Dit betekent dat je dan ook veel moeite en tijd in een spel moet spelen. Je kunt het spel niet even aanzetten, om hem vervolgens weer uit te zetten na een half uur. Het kan namelijk zijn dat je verschillende missies moet doen en deze kunnen erg lang duren. Een spel is daardoor intens en de drempel om het spel daadwerkelijk te gaan spelen ligt dan ook snel wat hoger. Bij een racespel is dat gelukkig niet het geval. Dergelijke spellen kunnen zeer gemakkelijk en snel gespeeld worden. Je hoeft hem alleen maar op te starten, kiest een circuit en je begint met racen. Dit hoeft niet lang te duren. Natuurlijk kun je ook toernooien en dergelijke spelen, maar dit is een functie waar je niet per se gebruik van hoeft te maken.

Reden 3: goed voor je brein

Racespellen spelen is goed voor je hersenen. Je moet namelijk op de juiste momenten remmen, gas geven en bochten nemen. Dit stimuleert je hersenen en en je reactievermogen, en daar heb je zeker wat aan in je dagelijkse leven.