Nadelen van elektrische auto’s

Toch een aantal nadelen

Veel mensen twijfelen of ze een elektrische auto moeten aanschaffen of niet. Elektrische auto’s worden steeds populairder en ook betaalbaarder. Zeker in dit huidige tijdperk is het dan ook relevant om de voor-en nadelen af te wegen. Elektrische auto’s hebben veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. In dit artikel zullen een aantal nadelen worden besproken.

Nadeel 1: je bent meer tijd kwijt aan het opladen

Zoals je ongetwijfeld wel weet moet een elektrische auto regelmatig worden opgeladen. Het voordeel hiervan is dat je geen brandstofkosten hoeft te betalen. Het nadeel ervan is echter dat het wel langer duurt voordat je de auto weer kunt gebruiken. Bij een reguliere auto is dat namelijk heel gemakkelijk. Als de benzine op is tank je even snel en de auto is weer klaar voor gebruik. Bij een elektrische auto duurt het opladen een stuk langer. Je kunt de auto dus niet direct weer gebruiken. Hoe lang het opladen duurt is afhankelijk van een aantal zaken. Enerzijds ligt dit aan het type elektrische auto, maar daarnaast ook aan het soort oplaadpunt. Wees dus altijd goed voorbereid tijdens het rijden met een elektrische auto.

Nadeel 2: niet overal oplaadpunten

Een ander nadeel van elektrische auto’s is dat er nog niet op heel veel plekken oplaadpunten zijn. Het kan om die reden dan ook lastig zijn om de elektrische auto altijd te gebruiken. Je bent wat betreft de route namelijk altijd afhankelijk van de verschillende oplaadpunten. Dit in tegenstelling tot reguliere auto’s. Er zijn namelijk overal tankstations waar een reguliere auto gebruik van kan maken. Het feit dat er weinig oplaadpunten zijn ligt natuurlijk ook aan de populariteit van de elektrische auto’s. De kans is groot dat naarmate de elektrische auto’s veel populairder worden, er ook meer oplaadpunten in het verkeer komen. Dit is dus hoogstwaarschijnlijk een kwestie van tijd. Voor nu is het bij de elektrische auto dus van belang om altijd na te gaan of er oplaadpunten in de buurt zijn, anders kun je namelijk tegen nare problemen aanlopen.

Nadeel 3: dure accu’s

Vaak wordt verteld dat elektrische auto’s over het algemeen goedkoper zijn. Wat betreft brandstofkosten is dat natuurlijk wel het geval, maar er is ook een nadeel. Accu’s van elektrische auto’s zijn over het algemeen namelijk erg prijzig. Dit is dus absoluut iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een elektrische auto.