De leukste racespellen uit de geschiedenis

Racespellen bestaan al heel erg lang, en tegenwoordig heb je heel veel verschillende soorten racespellen. Verschillende spelcomputers bieden diverse racespellen aan. Maar wat zijn nou echt populaire racespellen uit de geschiedenis? Bij deze een lijstje!

Gran Turismo

Een zeer populair racespel is Gran Turismo. Het eerste deel van dit spel stamt al uit het jaar 1997. Dit spel werd uitgebracht op de eerste Playstation en was toen direct al immens populair. Het mooie aan dit racespel is dat het zeer veel aanvullende functies heeft. Je kunt niet alleen reizen, maar er is ook de mogelijkheid om verschillende licenties te halen. Dit doe je door verschillende missies uit te voeren met je auto. Hierdoor kun je geld verdienen en andere auto’s kopen. Kortom: hartstikke leuk om te spelen. Momenteel zijn er al meer dan 10 delen op de markt gebracht.

Need for Speed

Een ander zeer populair racespel waar veel delen van zijn uitgebracht is Need for Speed. Het allereerste Need for Speed spel stamt al uit 1994. Later werden er ook versie gemaakt voor de PlayStation en PC. Het voordeel van Need for Speed is dat je uit zeer veel verschillende auto’s kunt kiezen. Bovendien kun je ook de hele tijd door racen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je uit de bocht vliegt. Bij Need for Speed staat entertainment namelijk boven realiteit. Dit zorgt ervoor dat het zeer aangenaam is om te spelen. De meest recente versies zien er zeer mooi uit en hebben nog veel meer andere leuke functies.