Nederlandse racespellen

Er zijn er niet heel veel gemaakt, maar toch bestaan ze! Racespellen die geproduceerd zijn in Nederland. Dat is natuurlijk heel uniek. Bij de meeste racespellen rijdt jij namelijk langs straten die je niet kent. Maar bij een Nederlands racespel zit er wel veel herkenning in de gebieden waarlangs je rijdt. Een zeer bekende uitgave is het spel A2-racer. Hier zijn dan ook meerdere versies van gemaakt.

A2-racer

A2-racer is een spel dat is ontwikkeld door het Nederlandse softwarebedrijf Davilex. Het eerste spel is uitgebracht in 1997. Dit was tamelijk bijzonder, aangezien er tot dan toe nog niet heel veel Nederlandse racespellen op de markt waren gebracht. Bovendien was het spel ook meteen heel populair en werd zeer veel verkocht. Een van de redenen was dat je door bekende steden kon rijden zoals Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Maar ook kon je over zeer bekende snelwegen in Nederland rijden. Er zat dus heel veel herkenning in voor mensen. Dit maakt het een bijzonder leuk spel om te spelen.

Meerdere delen

Vanwege het succes zijn er later nog veel meer delen verschenen, zoals A2 Racer 2, Vakantieracer en nog veel meer. Tegenwoordig brengt het softwarebedrijf geen spellen meer uit, maar zeker in de jaren ’90 en 2000 hebben ze een diepe indruk op de Nederlandse game-industrie achtergelaten.