Op reis met de auto: voordelen

Op vakantie gaan is natuurlijk hartstikke leuk. Zeker als je met je eigen auto op vakantie gaat. Met je eigen auto op vakantie gaan in plaats van met een trein of vliegtuig, heeft zo zijn voordelen.

Voordeel 1: het is goedkoop voor gezinnen

Zeker wanneer je met een groot gezin op vakantie gaat, is op reis gaan met de auto doorgaans heel voordelig. Wanneer je met de trein zou gaan moet je namelijk aparte kaartjes afrekenen. Ook bij een vliegreis is dat het geval. Dit kan aardig in de papieren lopen en dat wil je natuurlijk vermijden. Om die reden is het dan ook verstandig om in dat geval met de auto te gaan. Je bespaart daarmee veel geld, aangezien je meer mensen in een auto kwijt kunt.

Voordeel 2: minder gedoe

Niet alleen ben je minder geld kwijt bij het reizen met de auto, maar het zorgt ook nog eens voor veel minder gedoe. Je hoeft namelijk geen treinkaartje aan te schaffen, of een vliegticket. Dit bestellen kan soms erg ingewikkeld zijn. Bovendien hoef je ook niet bang te zijn dat je vertraging oploopt of een vlucht mist. Natuurlijk heb je dan wel weer last van files, maar met een beetje tactiek kun je deze files gemakkelijk vermijden.

Voordeel 3: pauzes wanneer je wilt

Met je eigen auto kun je pauzes inlassen wanneer je maar wilt. Wanneer je met een bus wordt vervoerd is dat bijvoorbeeld niet het geval. Dan ben je afhankelijk van de momenten waarop de bus stopt. Dit kan erg frustrerend zijn, zeker als je bijvoorbeeld kramp in je benen hebt. Ga je met je eigen auto dan kun je gemakkelijk pauze houden.